Zondag 1 mei

Start van een uitstapje naar Altea; daar hebben we een duplex gekocht en we moeten de paperassen regelen.
Vroeg opgestaan om met een taxi naar de Spaanse grens te gaan. We staan aan de weg en Roelf belt naar een taxi. Lang verhaal kort er rijden geen taxi’s omdat het 1 mei is. We hadden om 9:00 uur bij autoverhuur in Spanje afgesproken. Na 40 minuten lopen met onze rolkoffers kwamen we bij de grens aan. Elektronische paspoortcontrole en we werden goedgekeurd. Om 9:45 uur bij autoverhuur Goldcar. Ze hadden onze gereserveerde auto aan klanten gegeven die oorspronkelijk om 15:00 uur zouden komen. Goldcar dacht dat we niet meer zouden komen. Goed, we kregen dus een ge-upgraded auto.
Spiksplinter nieuw met 5000 km op de teller.
Pfff had liever eentje vol met krassen.
Om 17:00 uur kwamen in Altea aan. Ingecheckt in Hostel Fornio. Grote Kamer met een goede badkamer. Achterbalkon met uitzicht op de oude kerk en de zee. Heerlijk op een terras gezeten en later de avond op de Boulevard bij Enjoy gegeten.

Maandag 2 mei

Vandaag Spaanse sofinummers aanvragen. We worden daarbij bij gestaan door Interhelp. Om 9:15 uur bij de Mac Donalds in Albir afgesproken. We rijden achter Veerle, van Interhelp, aan richting Benidorm. Om 10: 00 uur alles geregeld en het duurt 8 dagen dat je sofienummer gereed is.
Daarna zijn we naar de bank in Altea la Vella gegaan om onze bankpapieren en pasje op te halen. Zo, dan kunnen we ook digitaal bankieren.
Na al dat werk is het tijd voor een terrasje.

Dinsdag 3 mei

Vandaag ontmoeten we onze aannemer die wat aanpassingen van ons appartement gaat begeleiden.

Woensdag 4 mei

Dag van de overdracht. Om 9:15 uur hebben we met makelaar Carmen geschouwd in ons toekomstig appartement. Alles was prima in orde. Daarna zijn we met de auto van Carmen, samen met de eigenaren van het appartement, naar de notaris gereden. Aardige eigenaren; klikte meteen, wat een goed gevoel gaf. Wij zijn natuurlijk direct naar ons appartement gereden. Heel onwerkelijk; een huis in Spanje. De middag zijn we naar Carole (interhelp) gegaan om de laatste puntjes op de i te zetten.

Donderdag 5 mei

Met Ge, de aannemer, door ons appartement gelopen om de volgende aanpassingen te bespreken:
inloopdouche en bad weg, wasmachine van de keuken naar de badkamer, droger aansluiting, 2 wasbakken, airco’s plaatsen, Wifi en veiligheidssloten plaatsen.

Vrijdag 6 mei

Terug naar Gibraltar waar het zeer slecht weer was. We zijn daar gebleven tot 15 mei.
Heerlijk uitrusten en wat huishoudelijke klusjes gedaan.
We verbaasden ons over de typische aspecten van Gibraltar: heel goedkope benzine, whisky en sigaretten. En ook, tijdens een schaars zonnetje, over de telefooncel en de knipperbollen.
In Nederland hebben alleen de 60 plussers de knipperbol nog meegemaakt.

Zaterdag 14 mei

Eindelijk, de zon!
Met de kabelbaan naar de apenrots. Prachtig uitzicht en zeer veel luie apen.

Zondag 15 mei

We varen uit om 9:20 uur. Prachtig weer en weinig wind. We gaan richting Estepona waar we om 12:45 uur aankomen. Alles ging goed met aanmeren. Best spannend.
We besluiten om een aantal dagen te blijven. Leuk dorp met een markt op zondag en woensdag en een mooi oud dorp gedeelte.
Havengeld 43 euro per nacht ex elektra en water.

Dinsdag 17 mei

Vrienden van ons uit Amsterdam vieren een weekje vakantie in de bergstreek ten westen van Malaga. Ten westen van Malaga? Dat moet toch vlek bij Estepona zijn. Dat blijkt ook zo. Hé Peter en Els, zin om even langs te komen? Nou daar hadden ze wel zin.
Koffie op het achterdek en dan samen Estepona in. Heel gezellig; de dag vloog om.
Zo zie je maar, Nederland is nooit ver weg.

Woensdag 18 mei

Tijdens de overtocht is de windvaan gebroken en de 4G antenne wat los gaan zitten. De mast is ongeveer 20 meter hoog en daar zit de windvaan. Naast ons waren (17 mei) Nederlanders Klaas en Carla, aangemeerd en die wilde ons wel helpen. Tja, hoe kom je omhoog. Met een bootsmanstoel die omhoog wordt getrokken. Bootmanstoel aangeschaft in de scheepswinkel. Het was een demo model en kregen 50% korting. Eind van de middag heeft Klaas Roelf omhoog gehesen en ik heb de veiligheidslijn bediend. Wat was ik bang zeg. Daar ging Roelf beetje bij beetje omhoog. Eerst heeft hij de 4G weer vastgezet en toen op 20 meter hoogte de windvaan eraf gehaald. Toen weer naar beneden. Wij naar de winkel om een windvaan te kopen. Roelf weer de lucht in. Alles gelukt 🙂 Hebben problemen met het afzuigen van overtollig water in de kuip. Alles eraan gedaan om het op te lossen. De bilgepomp eruitgehaald en die ziet er goed uit. Nieuwe bilgepomp besteld. Deze wordt vrijdag of maandag bezorgd.

Donderdag 19 mei

Nu we de tocht in de 20 meter hoge mast overleefd hebben, mag er wel weer eens van het leven genoten worden. De pleintjes in het oude deel van Estepona zijn heel gezellig.
De witte wijn ging niet per fles. De cava wel. Flesje cava dan maar.

Vrijdag 20 mei

We willen toch graag weten waar het water vandaan komt die in de beneden ruimtes zich verzamelden. Elke dag haalden we het water uit de beneden ruimtes. We dachten eerst dat het door de vele regenval in Gibraltar was. Na zoeken vond Roelf dat de waterkraan van de wasmachine lekte! Waterdruk eraf gehaald en de kraan met veel moeite eraf gekregen. Wat blijkt: er zit een scheur in de koperen schroefdraad. Dat komt doordat deze te hard is aangedraaid wat tijdens de montage van de wasmachine is gebeurd. Grrrrr….alweer de werf. Met koperen onderdeel naar de scheepswinkel (ze beginnen ons te kennen) en daar lag nog 1exemplaar van het koperen onderdeel dat we nodig hadden.
Meteen teflon tape gekocht om over de schroefnaden te monteren wat het lekken ook weer tegenhoud. Na 1 uur zat het nieuwe onderdeel erop. Getest en Toppie; geen lekkage meer.

Maandag 23 mei

Bilgepomp was er om 17:00 uur. Net op tijd, want morgen willen we naar Fuengirola waar ook onze vrienden Evert en Saskia voor hun vakantie verblijven. Ja, Evert en Sas kennen we ook van Amsterdam; Nederland is nooit ver weg.
Ten afscheid van Estepona nog een mooi Belgisch biertje op het achterdek. Een Judas dit keer, lekker stevig (8,5%) en verkrijgbaar in de supermercado.

Dinsdag 24 mei

Bewolkt, stevig windje en een beetje golfslag. Hoe zou het verderop op zee zijn? Na 2 uur varen werd de zee rustig. De 30 mijl zijn goed gegaan en we kwamen om 14:30 uur aan in Fuengirola. Havengeld 34,40 euro inclusief elektra en water. Inmiddels is het weer terrasweer.

Woensdag 25 mei

Onze vrienden zijn om 16:00 uur langs geweest en de boot bekeken. Lekker aan dek gezeten met een drankje een een hapje. Om 20:15 uur afgesproken en met z’n vieren lekker op een binnenplein gegeten.
Fuengirola heeft een geweldige oude binnenstad, veel terrasjes en mooie eetgelegenheden.

Donderdag 26 mei

Roelf heeft de nieuwe Bilgepomp met bijbehorende onderdelen eens goed bekeken. De oude pomp eruitgehaald en het bleek dat er geen terugslagklep in de oude bilgepomp gemonteerd was!! Nu begrepen we waarom de pomp niet afzoog…. In de oude pomp een terugslagklep geplaatst en hij deed het weer perfect. De oude pomp heeft voorheen dus nooit gewerkt. Ook niet gecontroleerd door de werf. Grrrr…..

Maandag 30 mei

We vertrekken om 08:05 uur richting Punta de la Mona. De zee is onrustig en we deinen stevig heen en weer. Na 2 uur varen werd de zee weer rustig. We leggen 45 mijl af en komen om 14:30 uur de haven binnenvaren. We moeten langszij aan de “waitingpier” aanleggen omdat het siësta is. Om 16:00 uur gaat het havenkantoor open… Havengeld 61,18 euro excl. elektra en water. Heel mooie haven zeer idyllisch.

Dinsdag 31 mei

We hebben met onze mini e-bikes gefietst naar het plaatsje La Herradura. Berg op en berg af. Leuk stranddorp dat nog ontdekt moet worden. Roelf zijn vader is vandaag 95 jaar geworden.