Vrijdag 1 juli

Wij zijn ook met de tram naar Altea gegaan. Gewoon om het gevoel te hebben dat je niet vaart maart tramt. Marcel en Angela hebben ons van station Altea Olla opgehaald. Daarna koffie bij hun appartement in Altea la Vella gedronken. Toen naar ons eigen appartement gegaan waar ze volop bezig waren met de aanpassingen. Daarna een heerlijke 3 gangen lunch bij Club Nautica voor 18 euro. Dit wordt de volgende haven er is een plaats vrij voor ons voor 2 juli. Na de lunch langs het strand (verharde weg) gelopen richting Albir. Halverwege de wandeling ligt Samoa. Een diepe tuin met mooie bomen en planten waar je kan eten en drinken. Echt een leuk lounge gebeuren met lekker banken en stoelen waar je in wegzakt. Helaas moesten we om 20:00 uur weer met de trein terug naar Villajoyosa. Wat een heerlijke dag.

Zaterdag 2 juli

Om 10:00 uur vertrokken we uit Villajoyosa richting Altea. We kwamen daar om 12:15 uur aan. Havengeld 54,10 euro incl. water en elektra. Geen WiFi bij de boot. Via een commercieel WiFi bedrijf WiFi voor 1 week 12 euro aangeschaft.

We kwamen onderweg langs Benidorm; brrrrr, de Bijlmer aan Zee.

Hier blijven we 1 week om een aantal zakelijke zaken af te handelen en om met de aannemer alles door te nemen. Heerlijke week gehad met veel fietsen, kerkplein bezoeken, geluncht met de aannemer en lekker veel op terrasjes gezeten. God, wat zijn wij verliefd op Altea en Altea la Vella
Het vermelden waard is nog dat we ontdekten dat de Mercadonna je on-line bestellingen gewoon aflevert op het schip in de haven en dat onze elektrische fietsjes sterk genoeg waren om de krankzinnig steile heuvel naar de golf in Altea la Vella op te fietsen.

Zondag 10 juli

We gaan naar Moraira en we vertrekken om 08:30 uur en komen om 10:30 uur aan. De zee was onrustig en we hadden tegenwind. We konden langszij aan de kade liggen. Havengeld 52,45 incl. water en elektra.

Heel leuk dorp met een mooi druk strand. In de verte zie je Calpe liggen. Van die afstand is Calpe wel mooi. Vele verborgen steegjes en winkeltjes. Leuke restaurantjes. Aan de boulevard wat grotere en in het oude dorp heel intiem. Zoals de meeste voormalige vissersdorpjes, heeft Moraira nog steeds een vissersvloot en een visafslag.

We wilde hier langer blijven liggen, maar de weersverwachting gaf voor de komende dagen harde wind met hoge golven aan . Dan maar, na twee dagen, inpakken en uitvaren.

Dinsdag 12 juli

Gebeld met de haven van Javea, een zeer kleine haven. Er was nog 1 plek vrij voor 2 nachten.
We vertrokken om 10:35 uur en kwamen om 12:35 uur aan in Javea. Liggeld 70,36 euro!
incl. water en elektra. Daarmee is Javea de op een na duurste haven van onze reis tot nu toe. Leuk dorp, de moeite waard om heen te gaan.
Prachtig mooi strand.
Wat we ook nog beter onder de knie moeten krijgen is de uitspraak van de letters in het Spaans. Ik riep de marina als marina Javea (op z’n Hollands dus). Er reageerde niemand. Nu had ik gehoord dat de J een G is in het Spaans en de V een B. Hallo Gabea dus. Dat hielp, althans de derde keer. In het dorp zelf schreef men Javea als Xabia, een soort van Gabia met de klemtoon op de I.
Valt niet mee hoor, zo’n zeilreis.
Javea heeft een mooie, lange, boulevard, met daaraan een hoop gezellige Horeca. Op één terras troffen we toevallig de heren Stadler en Waldorf, waarmee we hebben gemopperd over de uitspraak van het woord Javea.
We troffen overheerlijke garnalen aan; tijd dus voor de grilplaat op het achterdek.
Bijzonder in het oude dorp is een betonnen kerk, die in de jaren zestig heel modern geweest moet zijn.

Woensdag 13 juli

De hele dag regen, echte regen zoals in Nederland. De eerste regenbui die we hebben sinds we uit Gibraltar zijn vertrokken. Klusjes gedaan op de boot.

Donderdag 14 juli

We reizen door naar Denia. De zee was super onrustig en de golven waren 1.5 meter hoog.
Het leek wel een kermis attractie. Pfff, je krijgt echt respect voor de zee en de golven. Zelf ik was er de hele reis stil van. Havengeld 46 euro incl. water en elektra.
Wat een leuke stad met vele steegjes, vesting, markten, mercado (overdekte markt) en natuurlijk de festiviteiten. De straten zijn afgesloten voor het verkeer en die worden opgevuld met terrassen. Besloten om hier langer te blijven.
De hoofdstraat, met veel schaduw van de bomen, kent tientallen terrassen. Op zon- en feestdagen (in Spanje om de dag) is de straat autovrij.
Op een muur zagen we een groot middeleeuws schilderij. Twee mannen zijn ergens mee bezig. Wij denken er het onze van, maar vorm zelf een mening.
Dit keer omvatte het feest een soort ringsteken met brommers. Ideetje voor Koningsdag?
Denia is een belangrijke haven voor wie met de boot naar Ibiza en omstreken wil. Steeds vertrekt rond middernacht, al toeterend, een veerboot. Drie keer toet. Als we onze vaarbewijs lessen goed onthouden hebben, betekent dat “ik steek achteruit”.
Omdat het ook deze week feest was, was er een tribune langs de havenrand. Daarvoor liep een stier die af en toe mensen het water in jaagde. Wij waren voor de stier. “Use your horns” riepen we, maar hij sprak geen Engels.
Bij zonsondergangen en terrasjes staan we maar niet stil. Wel bij de overdekte markt. Die zag er weer prachtig uit. Chris was er niet weg te slaan.
We geloven nog steeds niet dat het allemaal gebeurd. Onze droom is echt werkelijkheid geworden. Elke dag is werkelijk een feestje. Zal het ooit wennen? De vrijheid, het varen met de boot, aankomen in een andere haven, dorpen bezoeken, doen waar je zin in hebt en ga zo maar door. We zijn echte geluksvogels!! Dat zijn we.

Maandag 18 juli

Klussen op de boot gedaan en 2 wassen gedraaid. Zo heerlijk om je eigen wasmachine aan boord te hebben! Online boodschappen besteld bij de Mercadonna. Deze worden 19 juli bezorgd bij de boot. Lekker makkelijk en je hoeft niet te sjouwen.
Om 19:30 uur hebben we de vesting beklommen. Dat moet je niet overdag doen ddan is het veel te warm. Prachtig uitzicht over de Middellandse zee en de haven waar we liggen. Na de beklimming op het plein bij de kerk tapas gegeten met daarbij een flesje rose. Prachtig met de volle maan erbij.

Dinsdag 19 juli

De boodschappen afgeleverd door de Mercadonna. Verder nog de boot schoongemaakt en technische klusjes.
Op zo’n klusjesdag is het fijn dat je direct aan de kade terecht kan voor een heerlijke lunch.
Terug op de boot vonden we een overleden libelle. Nu hebben we gehoord dat insecten heel voedzaam zijn, maar toch maar niet.

Zaterdag 23 juli

We varen om 10:30 uur uit richting Oliva. Onrustige zee met weinig wind. Havengeld 39,90 euro incl. water en elektra.
Oliva is een klein en rustig dorpje met een klein en rustig haventje. De ingang van de haven is smal en onbeschermd voor de golfslag. Opletten dus dat je het schip recht voor de havenmonding houdt.
Onze 45 voeter is groot voor deze haven. Eenmaal aangemeerd, steekt het schip flink uit achter de steiger.
Het havenrestaurant heeft alles wat je er van mag verwachten, inclusief zwembad.
Mooie zandstranden en een geweldige branding. Piepkleine dorpskern. Er is 1 straat waar restaurantjes zijn. Deze zijn om 14:30 uur gevuld met Spanjaarden.
Bijna geen toeristen te zien. Wij hebben lekkere gefrituurde visjes, empenada met tonijn en flensjes met garnalen gegeten met daarbij een fles witte wijn en veel water. Wat een sfeertje hangt hier….
Tot besluit van zo’n mooie dag mag het schip ook nog even afgespoeld.

Zondag 24 juli

We hebben 3,3 km gefietst naar het oude bergdorp van Oliva. Het lijkt heel erg op Altea maar is helemaal niet ontwikkeld. Tijd heeft stilgestaan. We vonden 1 klein terrasje bij een oud plein en hebben daar bijna 1 liter water gedronken. Temperatuur was 31 graden en weinig wind.
Terug in het stranddorp nog een biertje (heerlijk koud) gedronken.
Het was een leuke fietstrip, maar kennelijk was het oude Oliva niet zo inspirerend; we hebben geen foto’s gemaakt.

Maandag 25 juli

Als het goed is wordt vandaag ons appartement opgeleverd. We krijgen de foto’s en eindrapportage toegestuurd via de mail. Verder administratieklussen en poetsen.
In de middag zijn we naar het strand gegaan. Tussendoor weer even naar dat ene straatje met de restaurantjes. Heerlijk tong gegeten (heel betaalbaar) en een wijntje natuurlijk.

Dinsdag 26 juli

We varen uit om 10:55 uur richting Gandia en komen om 11:55 uur aan. Zeer kalme zee en windstil. Havengeld 50,51 euro incl. water en elektra. We hebben een mooie plek vlakbij het havengebouw waar ook een zwembad is. Als we de boot verlaten dan is 200 meter verder het dorp. Ziet er erg gezellig uit. Er zijn alleen toeristen uit Spanje voornamelijk uit Madrid.
Ook hier weer een relatief nieuw/modern gedeelte lang het strand. Het oorspronkelijke Gandia ligt enkele kilometers landinwaarts.
Schuin tegenover de haven ontdekken we een vestiging van 100 Bocadillos. We kunnen het niet laten om even “veel voor weinig” te scoren.

Woensdag 27 juli

Met de bus naar de stad Gandia gegaan. Busrit kost 1,50 euro per persoon. Leuk hoor, je ziet allerlei andere gebouwen en het zandstrand is eindeloos breed en lang. In Gandia stad naar het toeristenbureau gegaan en een wandelroute gekregen. Daar staan alle bezienswaardigheden op en een lijst van musea waar je wel of geen entree hoeft te betalen. Eerst koffie met een tostada (brood met olijfolie) gedronken voor 1,50 euro pp. Wat een prachtige stad. We hebben onze ogen uitgekeken. Alle oude gebouwen waren zeer goed onderhouden, mooie pleinen en verborgen kerkjes. Kijk maar naar de foto’s; commentaar overbodig.

We hebben vlak bij de haven een leuke eettent (Ripoll) gevonden waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee en zandstranden. Daar hebben we overigens niet alleen maar van het uitzicht genoten.

Tja, en toen mochten we ‘s avonds ook nog garnalen grillen op het achterdek. Feestje!

Oplevering van ons appartement laat op zich wachten.

Wordt nu 28 juli als het goed is.

Donderdag 28 juli

Appartement nog steeds niet klaar. Ze krijgen het internet, dus ook de WiFi niet voor elkaar. Ook de sataliet-TV ontvangst klopt nog niet. Heel raar want er is een grote scholtel met dubbele kop voor Canal Digitaal geplaatst. Niet fijn als we huurders hebben. Maar het zal goed komen (echt Spaans).

Verder niet veel vandaag; een stilleven van lokale tomaten gemaakt.

Vrijdag 29 juli

Heerlijk uitgebreid geluncht bij Ripoll. Je moet daar echt reserveren want het is altijd vol met Spaanse toeristen uit Madrid. Vooraf gefrituurde visjes en als hoofdgerecht een dorade.

Zondag 31 juli

Met de bus naar de oude stad. We komen in een een doodse stad terecht alles was dicht en bijna geen horeca was er open. Kennelijk bestaat de oude stad bij de gratie van geopende winkels en komt er dus niemand op zondag.
Flink stuk gewandeld en op het Placa Major bij de Japanner (enige tent die open was) nog net op de valreep Sashimi van tonijn besteld. Die was echt overheerlijk, dus dat maakte veel goed.
Daarna weer terug naar de haven.