Donderdag 2 juni

We varen uit en gaan naar de haven van Almerimar. We hebben 47,5 mijl afgelegd. Grote haven met vele lege plekken. Veel nieuwe appartementen die voor 80% leeg staan. Rondom haven veel leuke eettentjes.
De elektra-aansluiting is dit keer wel heel apart. Gelukkig kunnen we een verloopstekker lenen van de Marina.
We komen Klaas en Carla weer tegen die onderweg zijn in de Noorderzon. Klaas heeft ons in Estepona geholpen met o.a. het vervangen van de windvaan. Heerlijk bij ze aan boord gegeten en nagetafeld.
Havengeld 30 euro incl. water en elektra. WiFi 3,50 per dag. Per week 15 euro.

Zaterdag 4 juni

Met de bus naar El Ejido gegaan. Almerimar is alleen een jachthaven, Ejido is de bijbehorende stad.
Het leuke van El Ejido is dat je ook weer de bus terug kan nemen.
Behoorlijk saai, zoals ook het landschap voor en na de jachthaven. Een oneindige reeks met plastic afgedekte plantenkassen.

Zondag 5 juni

We ontdekken dat onze achter (bol)fender is gestolen! Balen zeg, wie doet er nu zoiets…
Niet lekker geslapen omdat er misschien wel meer gestolen zou worden vanaf de boot.

Maandag 6 juni

De winkels gaan om 09:30 uur open. We hebben een nieuwe achterfender gekocht. Gelukkig in voorraad. Getankt en om 10:45 uur uitgevaren richting Almeria.
Soms rustig, soms flinke golven. Roelf kijkt of de autopilot wel goed zijn best doet. Aankomst om 14:00 uur in een industriehaven. Heel ongezellig zonder passanten en veel vaste bootleggers. Havengeld 36,42 euro exl.
elektra en water.
De stad maakte veel goed. Prachtig moderne stad met brede boulevards en fonteinen en veel bomen. Heeft iets van Parijs weg. Lekker een Affligem biertje gedronken bij een leuke tent aan de weg boulevard.

Woensdag 8 juni

We varen uit om 08:05 uur richting Garrucha en komen daar om 16:10 uur aan; een flinke afstand! Zeer grote nieuwe haven in opbouw met veel lege plaatsen. Havengeld 41,91 euro incl. water en elektra.
Garrucha heeft een visveiling die elke dag van 17:00 uur tot…. open is. Mooi om te zien hoe het in zijn werking gaat, de visverkoop. Helaas konden particulieren niets kopen. Het is een oude stad met 1 winkelstraat en wat terrasjes. In een witgoedzaak hebben we een grillplaat voor de garnalen gekocht. Bij de Chinese winkel (een soort Action) hebben we een tafelzeil gekocht die bescherming biedt tegen de vetvlekken.

Vrijdag 10 juni

We varen om 10:00 uur naar Mazarron. Aankomst was een drama. Niemand sprak Engels. We zijn via Belgen, die ons via de marifoon hoorden, naar binnen geloosd. Uiteindelijk was er toch iemand van de haven die ons assisteerde met het aanleggen. Havengeld 40 euro incl. water en elektra.
Wat ook in Spanje matig is is het internet /WiFi.
Het is een oude stad waar weinig te beleven valt. Tegen de berg bij de vuurtoren ligt La Faro. Een hippe Loungetent waar je een prachtig uitzicht over de haven, de bergen en de zee hebt.
We hebben 2 nachten slecht geslapen omdat de disco van 23:00 uur 07:00 uur in de stad actief was. Oordoppen gekocht en daarna vertrokken.

Zondag 12 juni

We varen om 09:35 uur richting Cartagena en komen daar om 12:00 uur aan. Onderweg heel wat koerswijzigingen moeten maken voor de oceaanstomers die we tegen kwamen. Ook even de juiste haven kiezen (er zijn er drie). Zigzag route naar binnen, goed opletten op in- en uitvarende schepen die, zo te zien, de weg beter kennen dan wij.
Havengeld 41,89 euro incl. water en elektra.
Klaas en Carla lagen nog in Cartagena en natuurlijk moest er even worden bijgepraat.
Wat een geweldige historische stad met veel opgravingen, musea, pleinen met fonteinen en een mooie boulevard. Onze vrienden Angela en Marcel, die ook in Spanje waren, kwamen een paar dagen langs en logeerde bij ons op de boot. Heel gezellig….. veel gezien en bijgepraat.
Een hele week gebleven, dat is Cartagena zeker waard.

Zondag 19 juni

We varen om 08:55 uur richting Torrevieja en komen om 15:15 uur aan. Nieuwe haven met vele ligplaatsen. Havengeld 59,08 euro incl. water en elektra.
Onze marifoon-oproep naar de marina wordt gekaapt door marina Salinas. Die is het verst van de centrum-kade, het duurst en heeft dus veel vrije plekken. Toch eens leren hoe wij hier voortaan slimmer in kunnen zijn.
Veel hoogbouw en wat opvalt is dat er geen bergen zijn.
Torrevieja staat bekend als een populaire bestemming voor strandvakanties. Wij zouden niet weten waarom. Ja, de boulevard is de moeite waard, maar er is geen gezellige oude dorpskern en er zijn geen romantische restaurantjes.
Veel gefietst en de omgeving verkend. Vele kleine strandjes die heel erg vol waren. Bedjes en parasollen nemen de mensen zelf mee. We hebben 1 verhuurbedrijf gezien die bedjes verhuurden. De meeste bedjes bleven leeg, het was dichter bij de straat dan bij de branding en omsingeld door vele badgasten met hun eigen spullen.
We hadden een plan voor een dagje aan het strand, maar dat hebben we dus maar niet gedaan. We vonden uiteindelijk één (1!) strandtent. Daar uitgebreid lunchen dan maar.

Donderdag 23 juni

We gaan naar Alicante en varen om 09:35 uur uit. Er is weinig wind en we schrikken als we de havenmond uitvaren. De golven zijn zeker 1.5 meter hoog! Dat is even slikken…
De onderstroom is heftig waardoor we maar langzaam op de motor vooruit komen. We komen om 13:50 uur aan in Alicante. Dure haven met een liggeld van 87 euro per nacht incl.water en elektra.
Wel een hele mooie haven, met eigen boulevard, restaurants e.d. Aan het eind daarvan sta je ook wel direct in hartje centrum.
Er waren volop feesten aan de gang vanwege san Juan. Men viert de “langste dag”, maar dan wel op 23 juni. In Alicante is dit een officieel stadsfeest geworden, het duurt dagen en er worden grote papier-maché poppen verbrand. Erg gezellig met vele Spanjaarden om ons heen. Alle steegjes en straten waren omgetoverd in restaurantjes. Overal kon je zitten om te eten en te drinken. Overdag werden kilo’s sier,-en knalvuurwerk afgestoken.
Echt voor duizenden euro’s! ‘s Nachts natuurlijk ook feest met luide muziek, maar gelukkig ligt ons schip relatief ver van de herrie die weer tot 7 uur doorgaat. Raampjes dicht, ventilator aan en dan lekker knorren.
Alles bij elkaar was het zeker de dure ligplaats waard.

Zaterdag 25 juni

We varen om 10:15 uur uit richting Villajoyosa. Prima weer maar zonder wind 🙁 We komen om 13:15 uur aan. Havengeld 46,45 euro incl.water en elektra.
Waar Torrevieja ons tegenviel, valt Villajoyosa ons op als bijzonder leuk.
Wat een leuke kleine haven. Met gekleurde vissershuizen langs de kust. Mooie boulevard met een 3.1 km wit zandstrand. Strand wordt elke dag aangeharkt en platgewalst. Net als op een sneeuwpiste! Heel veel restaurantjes en een Belgisch eetcafe waar ze ook Belgisch bier hebben. Kijk, daar hebben we een paar keer gezeten om daar lekker van te genieten.
Vanaf de gekleurde huisjes kronkelen oude steegjes omhoog naar de kerk en de stadswallen. Bij de kerk, zoals het hoort, een gezellig kroegje met terras.
Hier willen we wel weer even blijven. Dat wordt overigens wel steeds lastiger. De haventjes zijn klein en hebben veel vaste liggers. Ook komt het Spaanse vakantieseizoen eraan. Aan de andere kant zijn we vaak de enige buitenlandse passant.

Maandag 27 juni

Onze vrienden uit Altea zijn met de tram naar ons toegekomen. Heel gezellig rondgelopen en lekker een lunch aan de boulevard genomen.

Donderdag 30 juni

Parasol en 2 lage plastic stoeltjes met hoge rugleuning voor het strand gekocht.
Is het donderdag? Zijn we hier alweer 5 dagen? De tijd vliegt. Zou dat door het Belgisch bier komen? België is overigens uitgeschakeld op het EK. De Belgische vlaggetjes kunnen weg bij ons favoriete eetcafé.